FutureValue.hu            Befektetési Ötletek és Stratégiák


S&P500
S&P500


10 Yr T-Note
10 Yr T-NoteKereskedési Ötletek
Ticker/NameOpening TradeClosing Trade

Az aktuális trend az egyetlen trend, ha az megváltozik akkor a stratégiának is változnia kell.

Az egyszerűség elve a technikai elemzésben is előremutató lehet, ajánlatos éppen annyi formációt és indikátort használni amennyit feltétlenül szükségesnek érzünk, a túlzások csak nővelik a bizonytalanságot.

S&P500

Tapasztalati úton válaszunk a technikai elemzés eszkőztárából, hallgassunk meg szakembereket, használjuk fel javaslataikat, de ami a legfontosabb hogy a már kialakított stratágiánkat fegyelmezetten tartsuk is be.

A chart elemzés döntés megalapozásrol szól. Nem az okát keressük egy-egy eseménynek. A technikai elemzőt csakis az eseményre adott piaci reakció iránya, nagysága és annak időpontja érdekli.
Alapfelvetései:
1. Az árfolyamok alakulásában, hatékony piacokat feltételezve, minden hatás összegződik.
2. Az események nagyságukat és jelentőségüket tekintve általában ismétlődnek, így a reakció is ismert lehet. (minél nagyobb az eltérés a várakozás és a bekővetkezett esemény között annál nagyobb és intenzívebb lesz a piac reakciója)
3. Az eseményekre való reagálás időben elhúzódhat, tehát a legfontosabb feladat az időpont felismerése, amikor a változás elkezdődik, ill. annak irányának a meghatározása.

Jogi nyilatkozat: ide kattintva elérhető